Ви любите відмінний капучіно? Маленька, але потужна чашка цього напою – один із найвідоміших еспресо-напоїв! Це ідеальне поєднання спіненого молока, еспресо та піни. Ви можете приготувати капучино на рівні бариста, не виходячи із дому.

 

 

Що таке капучіно?

 

Капучино - це еспресо-напій з додаванням спіненого молока, молочної піни та еспресо. Він дуже схожий на латте, але пропорція спіненого молока інша. Ось розбивка латте проти капучіно:

 

Капучіно складається з рівних частин еспресо, спіненого молока та піни (по 1/3 кожного).

Латте – це 1/3 еспресо та 2/3 спіненого молока з тонким шаром піни зверху.

 

Відмінності між цими двома напоями є досить тонкими, як і смак. Але вам пощастило: капучино найпростіше приготувати вдома. Капучино легко приготувати зі спіненого молока за допомогою різних пристроїв, навіть вінчика!

 

По-перше, вам знадобиться еспресо!

 

До капучино треба буде приготувати еспресо: просто міцна кава не підійде! Обсмажена кава еспресо: обсмаження важливе для отримання правильного темного гіркого смаку. Також не забудьте використовувати дрібний помел еспресо, коли ви його готуєте.

 

Еспресо-машина, ручна кавоварка або аеропрес: існує кілька способів приготування еспресо. Ви можете використовувати невелику ручну кавоварку для еспресо: це дешевше та портативніше!

 

Найкраще молоко для капучино

 

Використовуйте найсвіжіше молоко! Молоко, термін придатності якого добігає кінця, не піниться.

 

Найкраще молоко для капучино? Цільне молоко. Найкраще піниться незбиране молоко, тому що воно має найвищий рівень молочного жиру. Також можна використовувати 2,5% молоко. Це спрацює добре, але ви втратите трохи корисних властивостей. Для веганського капучіно використовуйте кокосове або мигдальне молоко.

 

 

Як приготувати молоко за допомогою еспресо-машини (ідеальний капучино)

 

Інструмент, який вам потрібний для парового молока? Еспресо-машина із парогенератором! Це дає кращу піну для капучино, а молоко, що нагрівається, також надає смаку солодку кремовість. Вам не потрібно турбуватися про техніку мікропіни, як для ідеального латте, але все ж таки приємно мати еспресо-машину для цього кавового напою. Але є зворотний бік – еспресо-машини можуть бути дорогими.

 

Ось як закип'ятити молоко для капучино:

  1. Тримайте парову паличку трохи нижче поверхні молока, поки воно не збільшиться вдвічі і не стане дуже пінистим.

  2. Злегка опустіть парову трубку, поки молоко не досягне 66 градусів за Цельсієм: використовуйте термометр або оцініть, коли ваша рука не може утримувати глечик довше кількох секунд.

 

Як спінити молоко: без еспресо-машини

 

У вас нема еспресо-машини? Без проблем. Для відмінного домашнього капучино досить просто нагріти і спінити молоко. Є кілька різних інструментів, які можна використовувати для спінювання молока.

 

Ось найкращі інструменти для спінювання молока:

  • Ручний спінювач молока (капучинатор). Ручний спінювач молока економічний та добре працює. Молоко стає дуже пінистим, що відмінно підходить для маккіато чи капучіно.

  • Французький прес. Якщо у вас є френч-прес для приготування кави, він підходить для приготування пінки! Виходить приємна піна з бульбашками розміром трохи більше піноутворювача.

  • Збийте. Вінчик теж працює! Він досить добре збиває молоко: він також має трохи більші бульбашки і трохи менше піни, ніж інші методи.

 

 

Як приготувати капучино вдома

 

У вас є інструменти, молоко та еспресо? Чудово. Ми можемо перейти до найцікавішої частини: як приготувати капучино! Ви поєднаєте всі знання, про які читали вище, щоб приготувати смачний капучино.

 

  1. Приготуйте еспресо за допомогою еспресо-машини, кавоварки або аеропресу.

  2. Закип'ятіть молоко: використовуйте примітки в розділі вище, щоб закип'ятити молоко і зробити його красивим та пінистим.

АБО нагрійте молоко на плиті, а потім спіньте його. Температура 66 градусів за Цельсієм ідеальна: це коли молоко гаряче, але не кипить. Потім спіньте, використовуючи бажаний метод, щоб спінити молоко, поки воно не стане дуже пінистим.

 

Для капучино вам знадобиться багато піни: вам знадобиться 1/3 еспресо, 1/3 спіненого молока та 1/3 піни.

 

Насолоджуйтесь. Налийте спінене молоко в еспресо та подавайте! Можна використовувати чашку для латте, яка містить ідеальну кількість.