Завантажити з Google Play Завантажити з App Store
Графік роботи:

Пн-Сб  09:00-18.00

Додайте товари до списку бажань
0

Ступки

Ступки з маточкою являють собою відмінне рішення для сучасної кухні, так як ці компактні пристрої допоможуть подрібнити спеції для приготування страв. Багато хто помилково вважає, що це звичайна дрібничка, без якої можна обійтися. Але якщо ви хоч раз спробуєте самостійно приготувати приправи в ступці, навряд чи ви знову використовуватимете магазинні пакетики з приправами сумнівної якості. Саме у ступці повною мірою розкриваються аромати насіння, часнику, трав та горіхів. Так як подрібнення спецій у ступках є досить повільним процесом, олії, які містяться у прянощах, встигають виділитися повністю. Результатом є максимальне розкриття смаків та запахів. А от якщо подрібнювати вміст за допомогою блендера, через високу швидкість процесу втрачається левова частка аромату. При цьому ми навіть не заглиблюватимемося, розглядаючи переваги ручного подрібнення приправ щодо промислового виробництва. Тому цілком очевидно, що професійні кухарі воліють розтирати прянощі тільки вручну, геть-чисто ігноруючи магазинні спеції. Ступки

Критерії вибору ступки для кухні

Для того, щоб вибрати ідеальну ступню кухонну для подрібнення спецій, слід звернути увагу на такі критерії, як форма і матеріали виготовлення.

Віддавати перевагу тій чи іншій моделі слід виходячи з способу подрібнення, що віддається перевагі. Їх є два. Розтирати спеції можна як круговими рухами, так і товкти за допомогою вертикальних ударів. Для розтирання слід вибирати ступки з низькою та широкою напівсферичною формою. При цьому важливо, щоб маточка була досить масивним, і був оснащений поверхнею, що розтирає, у формі півсфери. Але якщо ви волієте товкти спеції, рекомендуємо звернути увагу на високі ступки, виконані у формі склянки. Вони здатні витримувати навантаження ударного типу. Ступки кухонні

Багато в чому вибір матеріалів ступки і маточки залежить від того, які саме спеції будуть оброблятися в посуді — сухі або з оліями, з кислотами або тверді. Важливо запобігти ймовірності вступу матеріалу до хімічних реакцій з компонентами приправ. До того ж, кухонна ступка повинна витримувати удари, і при цьому не тріскалася і не кришилася. Тому перш ніж віддати перевагу тій чи іншій моделі, необхідно попередньо визначитися із приправами, які ви плануєте подрібнювати. Серед найпопулярніших матеріалів виділяють:

  1. Дерево. Це чудовий вибір, якщо ви плануєте спеції розбивати та товкти. Причина полягає у стійкості дерева до ударів. Також деревина не входить у реакцію з лугами та кислотами. Але при цьому дерево відрізняється схильністю до вбирання запахів та вологи. Тому для подрібнення у дерев'яних ступках підходять сухі інгредієнти.
  2. Кераміка. Це вологостійкий та екологічно чистий матеріал. Так як кераміка не входить у реакцію з продуктами, вона підходить для розтирання спецій всіх типів. Керамічна ступка підійде для подрібнення маслянистих, вологовмісних та сухих приправ. Але є й нестача. Він полягає у крихкості. Тому в керамічних ступках прянощів можна тільки акуратно розтирати.
  3. Камінь. Це найбільш популярний матеріал для виготовлення ступок. Натуральне каміння відрізняється стійкістю до впливу вологи і не вступає в реакцію з продуктами. До того ж мармур та граніт відрізняються міцністю та абразивною стійкістю. Тому в таких ємностях спеції можна як розтирати, так і товкти. До того ж шорстка поверхня гранітних ступок робить процес розтирання більш простим та зручним. Досить часто у продажу можна зустріти моделі, в яких внутрішня поверхня виготовлена з каменю, а зовнішня – з нержавіючої сталі. Завдяки такій конструкційній особливості ступки відрізняються більшою зносостійкістю.

Купити ступку для спецій ви можете на сайті oneprice.ua. В інтернет-магазині до вашої уваги представлений великий асортимент моделей з різних матеріалів у різноманітності дизайнерських рішень. Завдяки цьому у нас знайдеться модель на будь-який смак та гаманець.

 

На жаль, всі товари розібрали :(

Наверх