Силіконове приладдя

 

Силікон – це нетоксична, термостійка та довговічна альтернатива пластику. Тому не дивно, що він такий популярний як матеріал для форм для випічки та посуду!

 

Попри те, що думає більшість людей, силікон здатний витримувати високі температури. Більшість силіконового посуду стійка до нагрівання до 315 ° C і не розплавиться, якщо стикається з гарячими краями сковороди або каструлі.

 

За високих температур силікон хімічно стабільний. Прилад, виготовлений ​​з нього, не виділятиме хімікати або пари під час приготування, навіть якщо ви використовуєте його, щоб перевернути стейк, що шипить, у розпеченій чавунній сковороді.

 

 

Плюси силіконового приладдя

  • Без сумніву, найбільшою перевагою силіконового посуду є його гнучкість. Хороші силіконові шпателі будуть досить гнучкими, щоб зручно ковзати під яйцями, рибним філе та млинцями, не спотворюючи їх та не розриваючи на частини.

  • Силіконове начиння також є найкращим інструментом для випікання.

  • Силіконове начиння - відмінний вибір як для приготування їжі з антипригарним покриттям, так і для приготування їжі в емальованому чавунному посуді. Так само, як і їх дерев'яні аналоги, вони дбайливо ставляться до вашого посуду, тому не дряпають тефлонове покриття і не відколюють порцелянову емаль, що робить дорогий посуд непридатним для використання.

  • У порівнянні з дерев'яними силіконовими ложками, шпателі та щипці більш гігієнічні і прості у догляді. Вони не набудуть кольору та запаху, їх можна безпечно мити в посудомийній машині (якщо тільки у них немає дерев'яних ручок).

 

Мінуси силіконового посуду

  • Силіконовий посуд може бути порізаний лезами подрібнювача або кухонного комбайна, якщо ви їх використовуєте, щоб очистити чашу від нарізаних продуктів.

  • Зіскребати фондю зі сковороди силіконовими шпателями практично неможливо. Ось чому їх недоцільно використовувати з більш «липким» посудом, такий як сковороди з нержавіючої сталі, сковороди з анодованого алюмінію та деко без антипригарного покриття.

  • Хороші силіконові шпателі знайти складно. Існує дуже багато дешевих багатокомпонентних силіконових шпателів, які гнуться і скручуються, як гнучка локшина, не так термостійкі, як заявляють їхні виробники.

  • Хоча силікон придатний для вторинної переробки, може бути складно знайти поблизу пункт переробки, який приймає силіконове начиння.



 

Дерев'яне начиння

 

Дерев'яне начиння гарно виглядає. Вона не тільки допоможе вам помішувати соуси, супи та тушковані страви або перевертати гамбургери та м'ясо під час щоденного приготування, але й прикрасять вашу кухню, коли вони не використовуються.

 

Якщо ви готуєте на сковороді з антипригарним покриттям або емальованій чавунній сковороді, таке начиння не подряпає тефлонове покриття і не розколе фарфорову емаль. Якщо ви використовуєте посуд із нержавіючої сталі, дерев'яна лопатка - найкращий інструмент, який допоможе вам звільнити сковороду від глазурі.

 

 

Плюси дерев'яного начиння

  • На відміну від металевого начиння, дерев'яні ложки та шпателі не реагують на кислі продукти, надаючи їм металевий присмак та вимиваючи в них алюміній, залізо, хром та/або нікель.

  • Посуд із нержавіючої сталі є значним джерелом металів, що потрапляють у їжу під час приготування. Що довше час кип'ятіння, то більша кількість харчових металів вилуговується.

  • На відміну від більшості пластикових та деяких силіконових приладів, за винятком термостійкого силікону, дерев'яні ложки та шпателі не розплавляться, коли стикаються з гарячими краями сковороди.

  • Дерев'яне начиння - найекологічніший вибір інструментів для вашої кухні. Деревина вважається відновлюваним ресурсом; можна виростити додаткові дерева замість зрубаних. Він також підлягає вторинній переробці та біорозкладанню.

 

Мінуси дерев'яного начиння

  • Вони товсті та жорсткі, і ви можете легко зіпсувати яйця або рибне філе під час їх використання. Для деяких продуктів вам краще використовувати шпателі з нержавіючої сталі або силікону.

  • Дерево набуде кольору і ловить запах будь-якої їжі, яку ви перемішуєте, зішкрябаєте, піднімаєте або перевертаєте. Якщо ви не будете обережні, сьогоднішні курячі грудки, обсмажені на сковороді, можуть мати смак та запах, як вчорашнє обсмажене філе лосося.

  • Дерев'яні ложки, шпателі та щипці можна мити тільки вручну і в жодному разі не мити в посудомийній машині. Під впливом тепла та вологи циклів прання протягом достатнього часу деревина розбухає, розщеплюється і зрештою ламається.

 

Обирайте найкращий варіант для себе у нашому онлайн магазині