Кількість
|
Ватрість
|
||
|
На кухні у сучасних господинь присутня величезна різноманітність різноманітних допоміжних речей і пристосувань. Завдяки їм приготування їжі стає не тільки зручнішим, а й приносить набагато більше задоволення. Серед таких пристроїв слід виділити млини для спецій. Дані пристрої не тільки допоможуть подарувати вашим стравам неповторні аромати, але й стануть гідною прикрасою інтер'єру. Якій моделі віддати перевагу? Розглянемо далі.
Цікаві факти про млин для спецій
Першим млином в історії була кам'яна. Вона була винайдена у Стародавньому Римі. Застосовувалися жорна для подрібнення зерна на борошно. Прилад складався з великого каменю із заглибленням у середній частині. Другий камінь, оснащений двома виїмками, обертався на першому. Подібна конструкція давала можливість отримати борошно грубого помелу. Використовувалося таке борошно переважно для випікання коржів.
Млини для спецій – критерії вибору
Жорна незамінні при приготуванні гострих спецій або смачної прованської солі. Однак прослужать вам вірою та правдою лише якісні товари, які виконані з надійних та перевірених комплектуючих. Важливо, щоб зубці були гострими і сильними, оскільки саме це є запорукою тривалого експлуатаційного терміну. Універсальні млини для спецій часто оснащені подвійними зубчиками, завдяки яким забезпечується ефективне подрібнення великих кристалів прянощів та твердих горошин перцю. М'якшими зубцями оснащуються моделі, призначені для певного виду спецій.
Позитивно впливає на наявність у ручних млинів регульованого режиму помелу. Це свідчить про високу якість моделей, що розглядаються. Але подібні варіанти коштують дещо дорожче. Але цей пристрій дозволяє, як самостійно затягнути гвинт, так і розслабити його. Переважно гвинт розташовується на кришці або ручці, а в деяких варіантах він є в обох місцях.
Варто зазначити, що для різних цілей передбачаються різні млини. Тобто для великих кристалів гімалайської солі знадобиться один інструмент, а для кардамону та асорті перців – інший. Також при виборі рекомендуємо звернути увагу на такі поради:
- Краще все-таки віддавати перевагу моделям з двома рядами зубців, тому що вони підходять для помелу більшості прянощів. До того ж при їх використанні практично не залишається відходів, оскільки формується однорідна та ароматна суміш.
- Ручні жорна для спецій з ножами з нержавіючої сталі відрізняються високою міцністю та стійкістю до зношування. Завдяки цьому вони прослужать значно довше, ніж аналогічні моделі з ножами, виконаними із пластику.
- Також експлуатаційний термін суттєво збільшується, якщо ручка виготовлена із металу.
При виборі матеріалів корпусу краще віддавати перевагу нержавіючій сталі та дереву, тому що вони більш довговічні, ніж пластик.
Де купити млин для спецій?
Купити хороший занурювальний блендер та млин для спецій ви можете в інтернет-магазині OnePrice. Завдяки зручній системі фільтрів ви можете суттєво прискорити пошук, відсортувавши позиції з урахуванням власних побажань. Ми займаємося реалізацією тільки якісних та оригінальних товарів, тому ви можете бути повністю впевненими у надійності покупки. Ми доставляємо замовлення по всій Україні Новою Поштою, Укрпоштою та кур'єрськими службами. Якщо вас цікавлять додаткові питання, наші консультанти допоможуть вам корисними рекомендаціями.