Графік роботи:

Пн-Сб  09:00-18.00

Додайте товари до списку бажань
0
Каталог

Пензлики силіконові

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

На що слід звернути увагу, перед ти як купити пензлик для кухні?

Перед тим як вибрати пензлик для кухні, варто враховувати для чого ви його використовуватимете. Деякі пензлики краще використовувати для кондитерської справи, а деякі для змащування м'яса перед запіканням. Незалежно від того, наскільки класний ваш домашній соус для барбекю, його смак, ймовірно, суперечитиме яблучному або вишневому пирогу.

Отже, що перш за все слід врахувати перед покупкою?

Матеріал щетиниКласичний пензлик для кухні

Традиційно пензлики для кухні виготовляли з жароміцної шерсті кабана. Сьогодні подібні варіанти ви можете зустріти на ринку, але в переважній більшості на полицях ви знайдете пензлики із синтетичною щетиною із нейлону або силікону. Деякі навіть змішують нейлон із шерстю кабана, щоб поєднати переваги обох матеріалів. Силіконова щетина товстіша і більш громіздка, зазвичай зустрічається тільки на пензликах, призначених для змащування продуктів. Нейлон і шерсть є пензликами подвійного призначення, їх можна використовувати для випікання або змащування, хоча нейлон має тенденцію висипатися при високих температурах.

 

Матеріал ручкиВишуканий кухонний пензлик для промазування

Варіантом старої школи була дерев'яна ручка, в ідеалі бук, клен або інша міцна тверда деревина. Сучасні кисті все ще використовують дерево, але також поширені нейлон, сталь та силікон (з твердою серцевиною). Нержавіюча сталь гарна та гладка, але може бути слизькою в руці. Нейлон може розплавитися, а деревина може горіти, якщо вони контактуватимуть із джерелом тепла, тому це теж слід враховувати.

 

Можливість чищення

Пензлі з натуральної шерсті кабана та дерев'яні ручки потрібно щоразу мити вручну, інакше вони швидко зношуються (і почнуть розсипати щетину на їжу). Водночас такі пензлики неможливо мити в посудомийній машині. При використанні посудомийної машини шерсть тварин може бути зіпсована, а дерев'яні ручки можуть деформуватися та зламатися через високу температуру.

Кисті силіконові із синтетичною щетиною та пластиковими або металевими ручками зазвичай можна мити в посудомийній машині, що значно економить ваш час та ресурси.

Все ж таки якщо порівняти силіконову кисть та її аналог з натуральних матеріалів, то перша однозначно виграє в практичності та універсальності.

 

Поширені питання про силіконові пензлики

  1. Чи правда, що силіконові пензлики краще застосовувати для змащування їжі?Кухонний пензлик з вушком

Так, пензлики з силіконовою щетиною легко миються і відмінно підходять для густіших соусів, таких як барбекю. Це пов'язано з матеріалом. Силікон непористий, тому частки їжі не прилипають до нього.

  1. Чи безпечний силіконовий пензель для приготування їжі?

Двома словами, силікон безпечний. Силіконовий посуд витримує температуру до 220 градусів за Цельсієм. Немає жодних сумнівів, що такий пензлик значно полегшує приготування та випікання завдяки своїй характерній гнучкій текстурі та формам.

  1. Як очистити силіконовий пензлик?

Промийте кілька секунд, щоб позбавитися будь-якого сміття. Добре промийте щетину теплою водою з милом. Використовуючи рушник, промокніть ділянку і покладіть її на сухій поверхні.

  1. Чи безпечна силіконова кисть для гриля?

Практично кожен силіконовий пензлик витримує температуру до 220 градусів Цельсія і може використовуватися безпосередньо на ґратах гриля та антипригарних пательнях. Двома словами, силікон безпечний. Харчовий силіконовий кухонний посуд/посуд, що не виділяє небезпечних сполук.

  1. Як вибрати силіконовий пензлик?

Вибираючи силіконову кисть для кухні, враховуйте тип страв, які ви готуватимете. Перехресне забруднення компонентів можна уникнути за допомогою будь-якого силіконового пензлика. Вам не доведеться турбуватися про те, що щетина зморщиться або зламається, тому що вона може переносити інтенсивне нагрівання. А придбавши цілий набір силіконових пензлів, ви отримаєте можливість вибрати розмір і форму, що підходить для кожної вашої страви.

Наверх