Хтось може сказати, що найкращий запах у світі – це запах свіжого повітря на пляжі або білизни, щойно вийнятий із сушарки, але насправді це Cinnabon. Ви коли-небудь проходили повз один з їхніх магазинів і були зачаровані чудовим ароматом? Ви не одгі такі. Вони використовують один секретний інгредієнт, який спонукає кожного покупця купити їхній чудовий десерт: корицю. Просто прогулюючись торговим центром і вдихаючи запах цієї випічки, можна збожеволіти.
Ось майже чотири десятиліття Cinnabon є королем булочок з корицею. Те, що починалося як магазинчик у торговому центрі Сіетла у 1980-х роках, перетворилося на глобальний бренд із більш ніж 1500 франшизами у 45 країнах. Напевно ви хоч раз насолоджувалися одним із частуванням мережі, наприклад, відвідуючи парк розваг, або купували парочку булочок під час шоппінгу у місцевому торговому центрі.
Ось кілька секретів, про які ви, швидше за все, не знали
Секретний інгредієнт вже не такий секрет
Приготувати оригінальні булочки в домашніх умовах може бути важко, але можливо. Не дивно, що найціннішою є кориця, але не та звичайна мелена, яку ви можете знайти у будь-якому продуктовому магазині. Кориця, яку використовує бренд, називається Макар. Вона дуже солодка, і її збирають із дерев касії в Індонезії. Згідно з Taste of Home, Cinnabon зареєструвала торгову марку кориці Makara ще 1996 року. Це означає, що ви можете купити цю солодку спецію, яка ідеально підходить для домашньої випічки, лише у цій мережі.
Але справжній «секрет» так і не було розкрито
Коли Річ Комен (засновник) звернувся до розробника рецептів Джерілін Брюссо, щоб створити ідеальну булочку з корицею для своєї концепції Cinnabon, йому знадобилося багато речей: вони повинні випікатися вдвічі швидше, ніж традиційні, кориця має бути ідеальною, і вони мають виділятися. Вони були дуже близькі до досконалості, але чогось не вистачало. «Я почала думати про свою бабусю, – сказала Брюссо. «Що вона зробила б? І прийшла велика ідея, і це був той день. Це секрет Сіннабон!» - Проте вона не розкриває, що таке.
На вдосконалення оригінального рецепту пішли місяці
Ці непереборні ласощі потрібно було випікати лише за 14 хвилин у конвекційній печі — найдовший час, який, на думку Комена, люди стоятимуть у черзі. Непросте завдання, погодьтеся. Син Комена згадує: «Не можу передати, скільки разів я щось пробував і казав: «Це фантастика!» А тато приходив і випльовував це».
Один з інгредієнтів булочки виготовлений з морських водоростей
Один із інгредієнтів класичного ролі Cinnabon походить з досить несподіваного джерела — морських водоростей. Компанія використовує у своєму рецепті альгінат натрію. Цей природний полісахарид створюється з бурих водоростей і використовується в харчовій промисловості як загусник і стабілізатор.
Розміщення в основному в торгових центрах та аеропортах
Ви помічали, що ніколи не стикалися з автономним магазином Cinnabon? Це пов'язано з тим, що він зазвичай розміщується лише в людних місцях, таких як торгові центри, парки розваг та аеропорти. Магазини розміщені в місцях з інтенсивним пішохідним рухом, де гарантовано перебувають люди, і йдуть на цей непереборний запах.
Хитрість, щоб заманити клієнтів
Помічали, чи відчуваєте ви запах цієї випічки ще до того, як побачите магазин? І є причина. За даними Wall Street Journal, компанія використовує аромат як сильний маркетинговий інструмент. У перервах між випіканням булочок оператори нагрівають листи з коричневим цукром і корицею, щоб аромат залишався у повітрі довше.
Вони також інструктують власників франшиз використовувати найменш ефективні витяжки, необхідні за законом, щоб запах проникав у приміщення. Оце розумний маркетинг!
Класичний рецепт синнабон
Складові:
-
Борошно - 500 г + для обсипки
-
Порошок для випічки – 1 столова ложка
-
Молоко – 145 мл
-
Свіжі дріжджі - 42 г
-
Цукор - 120 г
-
Яйце - 1
-
Вершкове масло - 190 г + для змащування
-
Простокваша - 70 мл
-
Сіль - 1/2 чайної ложки
-
Пакетик ванілі - за смаком
-
Тростинний цукор – 75 г
-
Кориця - 2 чайні ложки
-
Цукрова пудра – 100 г
-
Вершковий сир – 40 г
Посуд та кухонне приладдя: кухонний рушник, велика миска, маленька каструля, деко, маленька миска, скалка, ніж, духовка.
Зібрати повний набір для готування - посуд та кухонне приладдя - ви можете у нашому онлайн магазині.
Харчова цінність на порцію:
-
Ккал - 441
-
Жири – 20 г
-
Білки – 6 г
-
Вуглеводи – 59 г
Крок 1
Додайте 500 г борошна та 1 ст.л. розпушувача у велику миску і перемішайте. Зробіть поглиблення посередині і додайте 80 мл молока усередину. Розкришіть свіжі дріжджі (42 г) над молоком. Потім додайте 2 ч. л. цукру і обережно почніть перемішувати, доки не почне формуватися тісто. Накрийте миску свіжим рушником і дайте піднятися в теплому місці приблизно 15 хв.
Крок 2
Розтопіть 150 г вершкового масла на водяній бані, потім дайте охолонути до кімнатної температури. Коли тісто підніметься, додайте 1 яйце, 100 г цукру, розтоплене масло, 70 мл кислого молока, 50 мл молока, 1/4 ч.л. солі та ваніль за смаком. Перемішайте. Руками замісіть тісто до однорідності. Посипте борошном, накрийте миску кухонним рушником і знову дайте піднятися в теплому місці прибл. 60 хв.
Крок 3
Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Додайте 75 г тростинного цукру і 2 ч. л. кориці в невелику миску і перемішайте. Посипте робочу поверхню борошном і розкачайте тісто у формі прямокутника, поки тісто не стане прибл. товщиною 7 мм. Розтопіть 40 г вершкового масла, що залишилося на водяній бані, потім рівномірно розподіліть по тісту. Зверху посипте корично-цукровою сумішшю.
Силіконова качалка - справжня знахідка для розкачування тіста, оскільки до неї практично нічого не липне, завдяки чому вам потрібно менше борошна для посипання. Відповідно ви його заощаджуєте, а також тісто виходить потрібної вам консистенції, а не збитим та занадто густим.
У нашому магазині є різні варіанти скалок для розкачування - просто переходьте за посиланням та вибирайте.
Крок 4
Згорніть тісто в рулон, починаючи з довгого кінця. Розріжте рулет на рівні шматочки, кожен завтовшки прибл. 3 см. Перекладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Накрийте кухонним рушником і дайте піднятися в теплому місці прибл. 90 хв.
Купити форму для випічки недорого ви можете тут.
Крок 5
Розігрійте духовку до 170°C. Випікати булочки потрібно приблизно 25 хвилин або до золотаво-коричневого кольору. Вийміть з духовки і дайте охолонути протягом прибл. 10 хвилин.
Крок 6
Додайте 100 г цукрової пудри, 3 ч.л. молока, ваніль, 1/4 ч.л. солі та 40 г вершкового сиру в невелику миску та перемішайте. Збризкайте цією сумішшю теплі синабони і насолоджуйтесь!