Кількість
|
Ватрість
|
||
|
На кожній кухні є безліч різноманітного інвентарю та інструментів для роботи. Завдяки розмаїттю цих нехитрих пристроїв забезпечується зручна і комфортна робота. Ні для кого не секрет, що приготування їжі займає значну частину часу у більшості жінок. Але важливо, щоб ці інструменти були якісними та надійними. Друшлаг є незамінним приладом, тому далі поговоримо більш детально про особливості друшлагов і сита, і критерії їх вибору.
Кухонне сито – різновиди
Сучасні друшлаги відрізняються практичністю, зручністю у використанні та великою різноманітністю. Використовуються дані пристрої для промивання різних продуктів. Виходячи з особливостей експлуатації розрізняють моделі, призначені для:
- Овочі та фрукти. Моделі відрізняються значними габаритами. Причина у тому, що одне яблуко чи огірок мити досить затратно за часом. А великі друшлаги містять у собі велику кількість продуктів.
- Макаронні вироби. Тара відрізняється легкістю та компактністю. Це потрібно для того, щоб не ошпаритися під час зливання окропу.
- Рису. Сита мають невеликі дірочки, завдяки яким запобігає прослизу крупинок.
- Молочні продукти. Сита для сиру оснащуються спеціальною підставкою, за рахунок наявності якої зручно ставити гніт.
Переважна більшість друшлагів оснащується ручками, завдяки яким забезпечується зручність під час виконання завдань. Ручки ж виготовляють із теплоізолюючого матеріалу, щоб вони не нагрівалися від продуктів. Найбільшою зручністю характеризуються моделі з двома ручками, так як їх можна поставити на каструлю або якусь іншу місткість, залишивши для самостійного стікання. Варіанти зі складними ручками відрізняються зручністю у зберіганні та транспортуванні. Найчастіше подібні пристрої присутні в силіконових і пластикових ситах. Варіанти з довгими ручками займають багато місця, тому вони найчастіше використовуються виключно в домашніх умовах.
Друшлаг для кухні – матеріали виготовлення
Друшлаги на сучасному ринку товарів для дому представлені з багатьох матеріалів. Так як у кожного з них є свої переваги та недоліки, давайте розглянемо це питання докладніше:
- Нержавіюча сталь. Це один з найбільш універсальних матеріалів, оскільки метал зовсім не боїться окропу та холоду. Також на ньому не залишаються подряпини, і поверхня не піддається впливу миючих засобів. До того ж нержавіюча сталь зовсім не потребує спеціального догляду, тому для миття можна сміливо використовувати, як губки, так і їжачки. Однак важливо враховувати, що заборонено використання абразивних засобів для чищення, оскільки вони можуть завдати шкоди природному блиску матеріалу.
- Емальована сталь. Такі моделі виглядають презентабельно і характеризуються тривалим експлуатаційним терміном. Сита не прогинаються під продуктами, здатні витримувати значну вагу. Тому такі моделі підійдуть до роботи з будь-якими продуктами. Однак є і недолік - при падінні може відколотися шматок емалі, тому подальше використання посуду буде неможливим. Причина полягає в тому, що продукти, які контактували з вуглецевою сталлю, можуть становити небезпеку для людського здоров'я.
- Пластик. Пластмасові вироби призначені для роботи із холодними продуктами. Моделі не витримують значних навантажень, тому за вагою продуктів необхідно стежити особливо ретельно. До того ж матеріал не характеризується довговічністю, ручки можуть поламатися або прогнути під вагою продуктів.
- Силікон. Це сучасний матеріал, що відноситься до розряду універсальних. Сита витримують високі температури, не вбирають запахів, не вступають у реакцію із продуктами харчування. Тому зовсім не дивно, що вони багатофункціональні.
Де купити друшлаг та сито?
Купити друшлаг та сито для кухні ви можете в інтернет-магазині OnePrice. У нас робити покупки зручно та вигідно. На сайті представлено велику різноманітність товарів від провідних та надійних торгових марок, що дозволяє підібрати ідеальне рішення для себе з урахуванням переваг та вимог. Ціни представлені у широкому спектрі, до того ж ми часто проводимо акції та розпродажі. Замовлення доставляються на всій території України.