Готувати та упаковувати обід для дитини кожен день може здатися нудною та рутинною роботою. Ми всі знаємо, яка це місія — вчасно вивести всіх із дому до шкільного дзвінка.

 

Приготування обіду — ще одна справа, яку складно втиснути в і без того квапливий шкільний ранок. Також можна дуже легко застрягти на одних і тих же стравах, готуючи їх день у день.

 

ланчбокси, харчові контейнери

 

Читайте 11 приголомшливих лайфхаків, які допоможуть вам заощадити час і позбутися стресу вранці

 

1. Спорожніть і вимийте ланчбокси в п'ятницю ввечері

Немає нічого гіршого, ніж відкрити контейнер для їжі в понеділок вранці і знайти там залишки зіпсованої їжі. Заведіть звичку мити ланчбокси у п'ятницю ввечері, щоб вони були готові у понеділок.

 

2. Заморозьте соус у формах для кубиків льоду

Діти люблять макати, тому запропонуйте їм корисний домашній соус. Ви можете заморозити саморобний соус у формах для кубиків льоду, а потім просто покласти один або два кубики в невеликий контейнер вранці, додавши окремо кілька морквяних паличок або крекерів. Лід буде розморожений вже за кілька годин.

 

3. Підготуйте все, що можливо, з вечора

Навряд чи ви захочете запакувати бутерброди з вечора, і це справедливо. Але більшу частину для судочка можна підготувати напередодні ввечері. Підготуйте фрукти, баночки з йогуртом, наповніть пляшки з водою, а вранці просто додайте свіжі продукти.

 

4. Подвійна партія, потім заморозьте

Якщо ви вирішили приготувати випічку, зробіть подвійну партію одразу, а потім заморозьте її частину. Напередодні ввечері вийміть частину морозильної камери, щоб розморозити за ніч, і печеня буде готово до відправки в контейнер для обіду. Це підходить не тільки пирогам та кексам, цей метод ви також можете застосовувати до фруктів та ягід.

 

5. Спробуйте різні форми та розміри

Використовувати свіжі фрукти та овочі, нарізані фігурками. Щоб надихнути вибагливих їдців на нові смаки! Діти різного віку перебувають під впливом форм, що їх оточують. Проявіть трохи творчості та наріжте їжу цікавої форми, перш ніж запакувати її. Наприклад, можна зробити омлет у духовці у формі для кексів, або ж вирізати з бутерброду кумедні форми за допомогою форм для печива. Ви можете підготувати фрукти та овочі різної форми заздалегідь і використовувати їх протягом тижня.

 

ланчбокси, харчові контейнери

 

6. Приготуйте корисні солодощі із двох-трьох інгредієнтів

Давайте подивимося правді у вічі. Просто кинути жменю інгредієнтів у кухонний комбайн чи блендер – це буде ідеально для зайнятої мами.

 

Наприклад, кульки з кокосу та фініків складаються всього з двох інгредієнтів і не вимагають часу у духовці. Або ж домашня халва. Смачно, корисно та швидко!

 

7. Попросіть дітей готувати закуски

Якщо у вас є малюки, які люблять допомагати на кухні, заохочуйте їх допомагати готувати їжу для шкільних обідів на тиждень. Готування їжі разом із дитиною сприяє її когнітивному розвитку. Допомагаючи мамі на кухні, малюк отримує важливі для життя навички, вчиться відповідальності та самостійності. Плюс до всього - це величезне задоволення з'їсти те, що приготував саме він.

 

8. Попередньо наріжте їжу на тиждень (або кілька днів наперед)

Якщо ваші діти люблять сир та крекери чи шматочки кавуна, немає необхідності щодня нарізати сир та кавун заново. На початку тижня наріжте стільки кубиків сиру та скибочок кавуна, скільки вистачить на тиждень (або на кілька днів), і зберігайте їх в окремих контейнерах, щоб вранці їх можна було просто дістати.

 

9. Здоровий перекус на видному місці

Згадайте про пухкий попкорн, родзинки, гарбузове насіння, курагу, сушений кокос, горіхи та інші сухофрукти. Зберігайте це у доступному місці у великих банках, з яких ви можете просто брати продукти та швидко додати у контейнер для здорового перекусу.

 

10. Зберігайте хліб у морозильній камері

Багатьом мамам знайоме почуття тривоги, коли о 7-й ранку ви розумієте, що у вас закінчився хліб для шкільного обіду. Щоб уникнути ранкової паніки, завжди тримайте у морозильній камері запас нарізаного хліба та булочок.

 

Ви можете вийняти їх вранці і швидко розморозити в тостері, щоб зробити бутерброди або ж у мікрохвильовій печі протягом 20 секунд і використовувати як завжди.

 

11. Готуйте більше на вечерю

Якщо ваші діти із задоволенням з'їдять холодну ковбасу або курячу ніжку, завжди готуйте їх якомога більше, якщо готуєте їх на вечерю. Ви також можете кинути в коробку для сніданку шматок пирога, що залишився, замість звичайного бутерброда. Або можете перетворити пасту, що залишилася, в швидкий салат з макаронів з додаванням консервованої кукурудзи, шматочків авокадо, тунця або квасолі.

 

Отже, який із цих лайфхаків ви спробуєте насамперед?

 

ланчбокси, харчові контейнери

 

Підберіть правильний контейнер для їжі заздалегідь

У наші дні на ринку так багато варіантів ланч-боксів, що легко розгубитися, намагаючись знайти найкращий ланч-бокс для вашої дитини.

 

Ось кілька простих моментів, які слід враховувати при виборі ланч-боксу:

  • Ланч-бокс повинен бути відповідного розміру для їжі, яку ваша дитина захоче взяти з собою в школу, і поміщатися в шкільну сумку, не займаючи надто багато місця.

  • Можуть підійти 2 судочки меншого розміру, щоб їжа не змішалася під час трясіння.

  • Або ж один великий бокс з відділеннями, в який ви можете покласти кілька варіантів їжі, і вона не змішається.

 

У OnePrice ми пропонуємо величезний вибір харчових контейнерів. Щоб переглянути асортимент, переходьте за посиланням.

 

ланчбокси, харчові контейнери

 

Зберігайте продукти безпечно

Такі продукти, як м'ясо, риба, птиця, тофу та яйця; приготовані макарони, локшина та рис; та молочну продукцію, таку як молоко, йогурт, заварний крем та сир, необхідно зберігати в холоді. Гаряча їжа повинна залишатися при температурі вище 60°C, щоб бути безпечною.

 

  • Тримайте продукти для ланч-боксу окремо від сирого м'яса, яке зберігається у холодильнику.

  • Заморозьте хліб для бутербродів та домашні кекси. Вони будуть розморожені та готові до вживання під час обіду, а інші продукти у ланч-боксах залишаться холодними.

  • Використовуйте кубик льоду або пляшку із замороженою водою, щоб їжа в ланч-боксі залишалася холодною.

  • Використовуйте термос, щоб зберегти гарячу їжу гарячою.

  • Якщо ваші діти займаються після школи, і вам потрібно упаковати перекушування, вибирайте фрукти, цільнозернові крекери, цільнозерновий хліб і консерви з фруктами в соку, які не потрібно зберігати в холоді.

 

Відмовтеся від швидкопсувних продуктів. Якщо діти принесуть їх додому після школи, їсти їх буде небезпечно.