Ми всі знаємо, що ключем до функціональної кухні є її організація. Якщо вам набридло готувати в захаращеному просторі, саме час подумати про організацію кухонних ящиків та шаф.
Важливо, щоб усі елементи кухні працювали без збоїв, тому варто виділяти кухонні ящики за функціональними зонами. Ящики розташовані зверху, їх легко побачити та ними простіше користуватися. Вони також забезпечують ідеальне компонування з функціональними перегородками та організаційними рішеннями.
Якщо ви хочете досягти красивого дизайну нової кухні або вам потрібно впровадити ефективні способи організації кухонних ящиків, які у вас вже є, то тут ми зібрали наші найкращі поради спеціально для вас!
1. Тримайте під рукою речі, якими часто користуєтесь
Щоб кухня працювала без збоїв, тримайте предмети повсякденного побуту під рукою під час організації кухонних ящиків. Розмістіть посуд, що найчастіше використовується, в ящику поряд з плитою або в межах легкої досяжності, враховуючи, правша ви або шульга. Акуратно розсортуйте речі за допомогою органайзерів для ящиків.
2. Зонуйте свій робочий простір
Подумайте, яку користь ви могли б отримати з різних зон. Висувна шухляда під тостером і чайником може вмістити все необхідне для сніданку, щоб прискорити ранковий поспіх, або зона обслуговування з порцеляновим посудом під місцем, де ви сервіруєте тарілки, буде дуже зручна. Використовуйте такі системи, як лоток для столових приладів.
3. Виділіть глибокі ящики для каструль
Глибокі ящики легко доступні для важких каструль та сковорідок. Зберігайте їх кришками зверху, щоб складати їх один на одного, або передбачте неглибокий градуйований ящик нагорі для зберігання кришок окремо. Подивіться на стелажі або вертикальні стійки для посуду, щоб не подряпати їх, або розгляньте захисні перегородки між кожною з них.
4. Складіть посуд у глибоку шухляду
Глибокі ящики також чудово підходять для обідніх тарілок та мисок. Розділіть кожен набір перегородками, щоб вони не зісковзували один з одним. Відмінний лайфхак - вирівняти дно ящика дошкою для кілочків, а потім використовувати дюбелі, щоб відокремити кожну стопку, регулюючи їх при необхідності реорганізації.
Уникайте тріщин, зберігаючи в кожній кипі посуду близько 8 обідніх тарілок, залежно від того, наскільки вони міцні. Центр площини - її найслабше місце, тому, якщо ви перевантажите стос, на нижню пластину буде чинний сильний тиск.
5. Використовуйте роздільники в ящиках для посуду
Розподіліть свої набори посуду на типи, наприклад столові прилади, інструменти для випікання, тарілки, а також гострі предмети, такі як ножиці або ножі.
Довгі предмети, такі як качалки або салатниці, можна зберігати горизонтально в ящиках більшого розміру, але якщо вам потрібно помістити їх у ящик меншого розміру, розгляньте можливість вертикального прорізу, щоб звільнити від них місце, використовуючи кути ящика для зберігання дрібних предметів.
6. Вибирайте вертикальні перегородки
Деякі предмети можна зберігати вертикально - обробні дошки, деко, форми для кексів і т. д., а організація кухонних ящиків для їхнього вертикального показу робить пошук того, що вам потрібно, надзвичайно зручним, а також економить місце.
І не тільки посуд може бути організований таким чином. Вертикальне зберігання особливо добре підходить для таких продуктів, як пакетовані суміші та закуски. Інші предмети, які зручно зберігати у вертикальному положенні, - це кухонні рушники, скатертини, серветки, тарілки та миски, а також каструлі та сковорідки (дно ящика може бути покрите підкладкою, щоб запобігти їх ковзанню).
7. Спробуйте організувати спеції
Спеції, складені в ящику, добре видно, довше зберігаються у темряві та, якщо вони знаходяться поряд з місцем, де ви готуєте, їх можна швидко взяти. Зберігайте банки вертикально з етикетками зверху, контейнер або роздільник запобігатиме їхньому ковзанню. У дрібнішому ящику покладіть їх етикетками вгору. Подумайте про вставку, щоб вони не каталися. Ви можете розташувати їх в алфавітному порядку, або згрупувати за використання, наприклад для випічки, мексиканської, італійської кухні тощо.
8. Тримайте ножі в безпеці
Безпечно зберігайте ножі, щоб леза не заважали пальцям, а руків'я були спрямовані у правильному напрямку та готові до використання. Тримайте ножі поряд із тим місцем, де ви готуєте їжу, щоб вони були під рукою.
9. Зберігайте продукти у чистому сховищі
Зберігання сухих продуктів у прозорих контейнерах при організації кухонних ящиків полегшує доступ до них, коли вони потрібні, і дозволяє швидко побачити, що закінчується при плануванні меню.
Вибираючи кілька харчових контейнерів, які щільно поміщаються в ящику, і маркуючи кожну на кришці, ви відразу помітите наскільки легше буде зберігати повсякденні продукти, такі як макарони, борошно, трави та спеції тощо. І вам не потрібно зупинятися на таких речах, як борошно та макарони – зберігайте закуски та маленькі пакети вертикально у невеликих прозорих контейнерах, які ви можете легко вийняти із ящика.
10. Виділіть ящик для дітей
Допоможіть дітям стати більш незалежними, зберігаючи всі речі в нижній скриньці, до якої вони легко дістануться. Тримайте їх тарілки, миски, чашки та столові прилади там, щоб вони могли допомогти під час вечері. Якщо у вас є місце, тримайте там же контейнери для їжі та коробки для сніданку.
11. Створіть висувну станцію утилізації
Ящики для зберігання ідеально підходять для того, щоб заховати відходи. Додавши кухонні відра в ящики для сміття та вторинної переробки, можна легко змісти всі викинуті рештки та пакування, залишаючи чистими поверхні для швидкого приготування їжі.
12. Як не захаращувати кухонні ящики?
Намагайтеся уникати появи у ваших ящиках предметів, не пов'язаних з кухнею, це може призвести до того, що висувна шухляда стане непотрібною. Використання роздільників та перепрофільованих сховищ може допомогти встановити ліміти зберігання та запобігти виходу кількості з-під контролю. Наявність місця для всього і повернення предметів до правильної скриньки зменшує шанси на те, що речі будуть втрачені. Підтримка щодо збалансованого потоку предметів може запобігти накопиченню речей та захаращенню областей.